De symptomen van de ziekte van Cushing zijn vergelijkbaar met die van het ouder worden. Hierdoor is het soms moeilijk om de diagnose te stellen. De meest opvallende symptomen van de ziekte van Cushing zijn:
Wanneer uw dierenarts vermoedt dat het om de ziekte van Cushing gaat, zal uw dierenarts een bloed en/of urine onderzoek uitvoeren om de diagnose te bevestigen. De cortisol in het bloed en de urine fluctueert sterk gedurende de dag bij zowel gezonde honden als bij honden met Cushing. Het is daarom onmogelijk om de diagnose vast te stellen door slechts één meting van cortisol. De test die het meest wordt gebruikt om een diagnose van Cushing bevestigen is een urinetest. Bij deze test wordt 3 dagen urine opgevangen door de eigenaar en op de 3e dag worden tabletten toegediend. Soms is het nodig ook een ACTH-stimulatie uit te voeren.
Het werkzame bestanddeel in Vetoryl heet trilostane. Trilostane is een kortwerkend geneesmiddel dat 1 of 2 x daags gegeven moet worden om de ziekte onder controle te krijgen.
We raden u aan om uw hond Vetoryl te geven bij de ochtendmaaltijd. Zo wordt het middel het beste opgenomen en het maakt het uitvoeren van bloedtests in de ochtend mogelijk voor uw dierenarts.
Neem contact op met uw dierenarts. Geef GEEN dubbele dosis de volgende dag.
De meeste honden zullen dagelijks Vetoryl® nodig hebben voor heel hun leven. Het syndroom van Cushing is niet te genezen, maar het kan onder controle worden gehouden met behulp van Vetoryl®.
De klinische symptomen van Cushing zoals lusteloosheid, veel drinken, eten en plassen verbeteren snel, vaak al binnen de eerste twee weken van de behandeling. Veranderingen van de huid, haaruitval en de opgezette buik kunnen tot 3 tot 6 maanden duren.
Ja. Het is belangrijk dat uw hond op herhalingsbezoeken gaat bij uw dierenarts voor een evaluatie en opvolging. Er wordt geadviseerd om bij 10 dagen, 4 weken en 12 weken na de start van de behandeling met Vetoryl® een controle in te plannen en vervolgens om de 3 maanden.
Als uw hond onwel wordt gedurende de behandeling met Vetoryl® , stop dan onmiddellijk met de behandeling en raadpleeg uw dierenarts zo spoedig mogelijk.
Vetoryl®wordt goed verdragen door de meeste honden. Als uw hond tekenen ontwikkelt zoals lusteloosheid, braken, diarree en anorexia stop dan de behandeling onmiddellijk en neem zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts.